Ghid utilizare lentile de contact

15.11.2022

Lentilele de contact vor deveni cu ușurință parte din rutina ta zilnică. Mai jos veți găsi câteva informații utile despre cum să utilizați cel mai bine noile lentile.

La fel ca orice alt obicei nou, va dura ceva timp până veți învăța și pentru a vă obișnui să folosiți lentilele de contact.   

Utilizarea lentilelor de contact

Pentru utilizarea lentilelor de contact este nevoie de o perioada de timp pentru familiarizare. Acordați-vă un pic mai mult timp dimineața pana cand veți  invata sa le folosiți  cu usurinta.

Lentilele de contact cu utilizare zilnica, de unica folosinta, se vor arunca la sfarsitul zilei. In schimb, daca utilizați lentile reutilizabile, este important sa  stabiliți o rutina pentru curatirea lor. In timp, pe lentile se pot acumula depozite, cum ar fi proteinele lacrimale, care pot cauza iritatii oculare. 

Curatati  zilnic lentilele  dv.  pentru a avea ochi sanatosi si luminosi! 

Cum se curăță și se păstrează lentilele de contact reutilizabile 

Spălați-vă pe mâini

Înainte de folosirea lentilelor de contact, asigurati-va ca  v-ati spălat si uscat bine mâinile.


  Începeți întotdeauna cu același ochi

De fiecare dată când puneți sau scoateți lentilele de contact, începeți întotdeauna cu același ochi. În acest mod, veți evita sa le schimbati intre ele.


Curățarea lentilelor după îndepărtarea lor

Curățați întotdeauna lentilele de contact reutilizabile imediat după ce le îndepărtați. Lentilele zilnice de unică folosință, pe de altă parte, trebuie aruncate.